Degenschermster Sonja Tol heeft vandaag in Nanking in China weer laten zien tot de wereldtop te behoren. Bij de Grand Prix werd ze 14e. Het lukte de Haagse niet om door te dringen tot de kwartfinales. Ze werd daarin gehinderd door niemand minder dan de nummer één op de wereldranglijst en tevens de latere winnares van het toernooi, de Roemeense Ana Branza.

Voor de Grand Prix in Nanking meldde zich de complete wereldtop. In totaal 114 schermsters. Tol ontmoette op het tableau van de beste 64 als eerste de Japanse Mihako Fukuda. Een pittige strijd die Tol met 15-13 won. In de tweede ronde weer een lastige wedstrijd tegen de Francaise Audrey Descourts. Maar met 11-10 ging Tol door naar de beste zestien.
Ana Branza bleek vervolgens te sterk. De Roemeense won met 15-10. Niettemin een keurige prestatie van Tol, die op de 16e plaats van de wereldranglijst prijkt.