Op zondag 20 september 2009 zal TSV Rapier voor de 22e maal de organisatie van het internationale Koning Willem II degentoernooi op zich nemen. In het Sportcentrum van de Universiteit zullen schermers uit binnen- en buitenland weer strijden om de felbegeerde Koning Willem II trofee.
Met een opkomst van 79 deelnemers was het toernooi het afgelopen jaar een groot succes. Dat hoopt de organisatie dit jaar minstens te evenaren. De locatie leent zich uitstekend voor een breed deelnemersveld en biedt zelfs de mogelijkheid voor publiek om de spectaculaire degenwedstrijden te bekijken.
Net als voorgaande jaren is het degentoernooi aantrekkelijk voor zowel de recreatieve als de wedstrijdschermer. Zo zullen na de eerste ronde gespeeld te hebben, de deelnemers worden gesplitst in een A-poule en een B-poule. In de A-poule gaan de best geplaatste degenschermers door in een directe eliminatie. De overige schermers zullen in de gemengde B-poule ingedeeld worden om vervolgens tot een directe eliminatie te komen, wat het toernooi aantrekkelijk maakt voor alle schermers. Beginnende schermers kunnen gegarandeerd veel partijen schermen en de wedstrijdschermers zullen alles kunnen geven om zich te plaatsen op de ranglijst van de ECPKNAS- cup.
Medio augustus ontvangen alle verenigingen de uitnodiging voor het komende toernooi op het secretariaatsadres. Informatie is ook te vinden op de website http://www.rapier.nl/index.php?module=toernooi
22e Koning Willem II toernooi
degen dames en heren senioren
zondag 20 september 2009 te Tilburg
Roland van der Zee
TSV Rapier