Beb van der Pol, als enige naar Tampa Florida USA op het wapen floret.

Zondagmiddag 31 juli jl., een regenachtige dag, toch blij, dat ik voor mijn vakantie, nog even contact met deze bijzondere vrouw heb gehad. Beb van der Pol, 72 jaar, een vrouw op leeftijd, woonachtig in Amsterdam, waar zij al jaar en dag de jeugd traint van "Scherm Centrum Amsterdam" (voormalig Van Oeveren/ Engarde).
Haar voorbereiding liegen er niet om "4x per week train ik nog steeds met de volwassen en de jeugd mee". Vorig jaar werd ze fantastisch 1ste in haar categorie tijdens het NK Veteranen 2003/2004.
Toen ze op 15 jarige leeftijd in aanraking kwam met de schermsport, bij haar toenmalige werkgever een filiaal van"Rotterdamsebank 1949/50" (nu ABN-AMRO) Mocht ze zelfs vrijaf nemen om op zaterdag (een werkdag) uit te komen voor de schermvereniging van de personeelsvereniging. Om zo de eer van de Bank hoog te houden.

Samen met haar toenmalige trainer, Ruud van Oeveren, vertrok ze bij het ophouden van deze schermvereniging mee naar de club van haar trainer (aan de Jongeroelesteeg Adam.) Daar waar ze de nodige successen behaalde als vele malen jeugd kampioene en zelfs bij de laatste 8 eindigde bij de senioren van Nederland.

Ze trotseerde door de jaren reuma en hartaandoeningen, maar haar passie voor het schermen verwaterde niet. "Ik ben overtuigd dat ik als stimulator voor de Stichting "Hart in beweging", ik mensen blijf hoop geven, voor diegen die hebben doorgemaakt wat ik overwonnen heb"

Beb van der Pol vliegt samen met haar kleinzoon, 29 augustus aanstaande richting de USA.

Het toernooi vindt plaats van 2 t/m 4 sept 2005

Meer info: WK Veteranen '05.