Succesvolle start Regiotraining degen.
In navolging van het beleid om nationale en regionale trainingen in kansrijke regio’s te laten plaatsvinden is vorig jaar met floret een start gemaakt in de regio Amsterdam en Alkmaar. Dit seizoen wordt ook voor degen een dergelijke opzet in Den Bosch gerealiseerd. De nationale training is voor junioren en senioren, terwijl voor de regionale training laatstejaarspupillen en cadetten zijn geselecteerd.

Donderdag 18 oktober is de eerste degen regiotraining  van start gegaan in het nationaal trainingscentrum van Den Bosch. Onder leiding van Maître Roel Verwijlen zullen talentvolle degenschermers iedere donderdag in de namiddag deze extra training volgen.
De deelnemers en coach gaan werken met het onlangs bij de KNAS ingevoerde talentvolgsysteem. Via dit volgsysteem zullen geplande trainingen, wedstrijdbezoek- en resultaten en wedstrijdverslagen worden vastgelegd.

Een mooi plan voor Den Bosch en de regio. Zijn er ook voornemens om centraal in het land, bijvoorbeeld in Amsterdam, trainingen voor talentvolle, gevorderde degenschermers te verzorgen? Hoe aantrekkelijk de Bosche regio ook is, voor velen is het niet naast de deur...