Jazeker..... vanavond zal de avond zijn dat wij in Woerden gaan starten met de nieuwe schermzaal.

Er is veel voorbereidend werk gedaan door diverse leden van onze vereniging. Bovendien hebben we behoorlijk wat media-aandacht gegenereerd. Zo is na het versturen van diverse persberichten een interview verschenen in de Woerdense Courant. Een leuk artikel met een grote foto ter illustratie dat toch diverse reacties heeft opgeroepen.

Ook zijn wij uitgenodigd geweest voor een live radio interview op RPL-FM. Tijdens de zaterdagmiddaguitzending hebben onze Natascha Cuper en Hanneke Rossino gedurende 20 minuten de schermsport 'verkocht' aan de luisteraars.

Naast deze zaken is in diverse Huis aan Huis bladen en op meerdere websites melding gemaakt van onze start in Woerden. Ook is er een schermclinic gegeven op het Kalsbeek College en is daar uitvoerig 'geflyerd'.

Als klap op de vuurpijl komt vanavond bij de opening een journalist van het Algemeen Dagblad met een fotograaf om materiaal te vergaren voor een artikel in de AD Groene Hart editie van vrijdag 5 maart a.s..

Allemaal erg spannend, maar ontzettend leuk. Ik hoop dat we geen lege zaal aantreffen vanavond

Groet,

Jelle Klein, De Vrijbuiters Gouda (en nu dus ook Woerden)

 

Lees het krantenartikel.

Net thuisgekomen vanuit Woerden zit ik op de bank met een goed glas wijn en kijk ik terug op een zeer succesvolle open avond.

Maar liefst 8 kinderen en 11 volwassenen waren vanavond aanwezig op de kennismakingasvond in de sportzaal van de vroegere Pius X school en waren allen bijzonder enthousiast over de schermsport. De persberichten, het krantenartikel en het interview op de radio hebben hun uitwerking dus niet gemist. Zelfs enkele oud-schermers hebben n.a.v. deze berichten besloten de wapens weer uit het vet te halen en weer te beginnen. (Al was het trefvlak in de loop der jaren wel toegenomen... of was het pak gekrompen?) Morgen staan de foto"s in het Algemeen Dagblad (editie Groene Hart)

Volgende week start de 5 weken durende kennismakingscursus en van de vandaag aanwezigen verwacht ik zeker 80% op deze cursus terug te zien.

Jelle Klein, voorzitter De Vrijbuiters Gouda/Woerden

Met vriendelijke groet, Jelle Klein

Tja, dat was even wat gisteravond!

Ik liep wat later binnen in onze nieuwe zaal in Woerden en zag meteen dat de sfeer er goed in zat: Jelle met een rode kop van de inspanning, (maître) Andre zo schor als een kikker en Ruud, ach die fluisterde zelfs in mijn oor dat wij net zo goed Woerden tot hoofdzaal konden benoemen, want er waren meer volwassenen aanwezig dan de laatste tijd in Gouda!

Echt super leuke groep met diverse soorten geïnteresseerde nieuwkomers en 'oud ijzer' oftewel herintreders, je weet wel, van die figuren die jou meteen van de loper vegen als je niet uitkijkt.......

Ik heb al ingeschat dat wij hier minimaal 50% van gaan inschrijven als lid uiteindelijk. Er werd veel gelachen en ook al veel geleerd. Wij zijn er met z'n allen van overtuigd dat het gaat werken, maar wij houden jullie allemaal op de hoogte. 

Woerden staat bekend om zijn kaas, net als Gouda overigens (die hebben ook nog kaars), dus misschien tijd om de Vrijbuiters om te dopen in Kaasprikkers.......?

Hanneke Rossino Bestuurslid Breedtesport