De Nederlandse Kampioenschappen Senioren worden gehouden op 25 en 26 mei in Rotterdam. De NK worden georganiseerd in samenwerking met Schermacademie Zaïr.

Convocatie

Let op: er kan alleen met pin betaald worden.

Tijdens het toernooi zijn de resultaten live te volgen via www.schermtoernooien.nl

Vrijstellingsprocedure
Per onderdeel zijn de 3 hoogstgeplaatste schermers met 1 of meer punten  op de wereldranglijst van 1 mei vrijgesteld van de kwalificatie op zaterdag, zonodig aangevuld tot 3 met de hoogstgeplaatste schermers op de Nederlandse ranglijst van 1 mei. Zij zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi op zondag.

Vrijgesteld van de kwalificatie op zaterdag zijn:

Vrijstellingen
Heren Degen Heren Floret Heren Sabel Dames Degen
TULEN Tristan GIACON Daniel ROESINK Béla BOONE Kelly
TULEN Rafael YUNO Elisha BOUWMAN Dirk Jan DE WIJN Day
KEPPEL Colin VAN EGMOND Dirk Jan FAAS Quinten OBSTER Ellen

Voor Dames Floret en Dames Sabel vervalt de kwalificatie op zaterdag.

Wedstrijdformule
Het kwalificatietoernooi op zaterdag bestaat uit 1 pouleronde met ca. 25% afvallers (afgerond naar beneden). Na de voorronde wordt een rangschikking opgemaakt. De eerste 7 schermers van deze rangschikking plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi als de nummers 4 tot en met 10. Als meer schermers gedeeld op plaats 7 staan, zal de computer loten. De overgebleven schermers schermen een eliminatie zonder herkansing totdat er 8 schermers over zijn. Deze 8 plaatsen zich voor het hoofdtoernooi als de nummers 11 tot en met 18. Het hoofdtoernooi begint met een pouleronde (3 poules van 6) met 2 afvallers. De overgebleven 16 schermers schermen een eliminatie zonder herkansing.

Bij onderdelen met 18 of minder deelnemers vervalt de kwalificatie op zaterdag. De schermers worden op zondag ingedeeld op basis van hun positie op de wereldranglijst (met 1 of meer punten) en/of de Nederlandse ranglijst van 1 mei. Ook bij 16 of minder deelnemers begint het hoofdtoernooi met een pouleronde voor plaatsing op het tableau.

Maskerbeveiliging

Door capaciteitsproblemen is de invoering van de nieuwe maskerbeveiliging, zoals beschreven door de FIE, voor Nederlandse wedstrijden uitgesteld. Dit betekent dat het voor de NK's van dit seizoen nog niet verplicht is om een masker met de nieuwe bevestiging te gebruiken.

Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Overnachting
Tijdens het toernooi zijn tegen een gereduceerd tarief kamers te boeken bij het Van der Valk Hotel Ridderkerk. Met onderstaande kortingscode kost een kamer €89,00 per kamer per nacht (voor twee personen), inclusief ontbijt. Dit tarief kan gereserveerd worden onder vermelding van code GF57656 via receptie@ridderkerk.valk.com

KNAS wedstrijden, ondersteuning en ranglijsten