De bekendmaking van de andere winnaars en de uitreiking van alle Scherm-Oscars 2008 zal zijn op zondag 25 januari in Amsterdam tijdens het finaleprogramma van het Sista-US toernooi. (ca 16:00-18:00)

Er zijn Scherm-Oscars in de volgende categorieën :

- Beste Schermer 2008
- Beste Schermster 2008
- Beste Vereniging/Ploeg 2008
- Beste Trainer/Coach 2008
- Carrière Scherm-Oscar
- Veteraan van het jaar 2008
- Talent van het jaar 2008.

Meer informatie over de verkiezing en nominaties op : http://scherm-oscar.hyves.nl/Overzicht Carrière Maître Cor van der Valk

Beknopt

1955-1972 Schermleraar – Haarlem
1960-1995 Docent CIOS Haarlem
Docent VU Amsterdam
Docent Toneelschool Amsterdam
Bondscoach KNAS Floret Dames
Coach Valkeniers Haarlem
Bondscoach Sabel

Uitgebreid

Cor is opgeleid is op het CIOS te Overveen tot schermleraar gedurende de jaren '53-'55 door Me. JBA. Abrahams en J. Vandervoodt. Toen hij later als schermdocent Me. Abrahams opvolgde op het CIOS, was hij samen met Me. Jean Vandervoodt nog lange jaren verantwoordelijk voor de opleiding van schermleraren, waarvan er nog velen met succes werkzaam zijn in de schermsport.(Roel Verwijlen, George Dérop, Jan Snellen, Frans Posthuma en John Heerooms.) In die tijd leidde hij privé zijn leerling Rorik Janssen ook op tot schermleraar.

Van der Valk is in 1955 begonnen op de nieuwe gracht. "Zaal van der Valk" werd begin 70-er jaren "KSV de Valkeniers" om subsidieredenen.

Hij was zelf een verdienstelijke linkshandige schermer vooral op floret en sabel. In Londen in 1970 behaalden de Nederlandse Maîtres net geen goud, maar wel sensationeel zilver: Cor van der valk, Bram Monshouwer, Rudi Oudijk en Chris van Uden als President de Jury of als Chef de Délegation.

Er zijn als leerlingen ook nog veel andere namen te noemen: Jeroen Giltay, Ronald Landsmeer, Evert Kneefel, Henk Abbink, Moreen Peschar, maar ook mensen die niet direct uit Haarlem kwamen, maar wel nog enige jaren lid zijn geweest en in de bloeitijd voor titels zorgden, samen met ons, de eigen kweek: Frans Mosman jr, Hans Verwoest, zelfs Jean van der Vuurst, Lenie Kokkes-Hanepen.

Naast schermleraar was hij ook een goed bestuurder en heeft jarenlang de Nederlandse Akademie van Schermleraren geleid. Momenteel is hij nog steeds ere-voorzitter.

Ook bekwaamde hij zich in het toneelschermen, door diverse stages in Duitsland, Frankrijk en Engeland te volgen en dit uit te dragen via workshops aan de NAS leden.

En wat natuurlijk niemand vergeten mag de coach en schermleraar van "Floris"=Rutger Hauer, zoals hij in die tijd alle grote film-, tv- en theaterproducties begeleid heeft, waarin ook maar iets van duel voorkwam. Namen als Ko van Dijk, Jeroen Krabbé, Rutger Hauer waren steevast in onze Valkeniers-presentie.De voorgaande jaren zijn de Scherm-Oscars gewonnen door:

Scherm-Oscars 2007

Beste Schermer : Bas Verwijlen
Beste Schermster : Sonja Tol
Beste Ploeg/Vereniging : Zaal Kardolus
Beste Trainer/Coach : Mê Roel Verwijlen
Carrière Scherm-Oscar : Mê Kasper Kardolus

Scherm-Oscars 2006
In 2006 was er maar 1 Scherm-Oscar en die is gegaan naar Saskia van Erven.