Onlangs hebben alle ons omringende landen besloten om voor de jongste categorieën de elektrische keellap niet meer te verplichten voor dit seizoen. Dit heeft er toe geleid onze eerdere beslissing hierover te heroverwegen.

In overleg met de Scheidsrechterscommissie heeft bestuur van de KNAS besloten de regeling op de volgende manier aan te passen:

Voor kuikens, benjamins en pupillen geldt dat de regeling in gaat per 1 september 2010. Voor cadetten, junioren, senioren en veteranen wijzigt de regeling niet.

Nota bene:

- Wanneer door de jongste categorieën wordt geschermd in een cadetten- junioren- of seniorenwedstrijd geldt dat de elektrische keellap verplicht is.

- Voor schermers die zowel floret als degen schermen, is het van belang te weten dat het elektrisch floretmasker niet bij degen gebruikt kan worden.

- Voorts is het van belang te weten dat diverse leveranciers van schermmateriaal de mogelijkheid bieden het oude floretmasker ‘om te bouwen’. Graag verwijzen we u naar de websites van de materiaallevaranciers. Zolang de veiligheidsvoorschriften gevolgd worden is het ook toegestaan zelf de keellap te elektrificieren.

- Vergewis u bij wedstrijdbezoek in het buitenland van de lokale regels om verrassing en teleurstelling te voorkomen.