De FIE heeft ons onderstaande informatie doen toekomen. Er is een continentaal programma gestart van opleiding tot coach. Het doel van dit programma is om het aantal en de kwaliteit van schermcoaches op elk continent flink te verhogen.

Hiervoor wordt in het seizoen van 2009-2010 een twee maanden durende opleiding op elk van de drie wapens georganiseerd. De floret training heeft plaatsgevonden. Het programma van het degenprogramma zal 5 weken duren, waarin er 30 uur per week en 150 uur over de twee maanden les gegeven wordt. De opleiding wordt gegeven door 2 FIE experts met een grote ervaring in het opleiden van schermcoaches: Octravian Zidaru (Roemenië en voorzitter van de Europese training commissie, ex-degenkampioen en ex-nationaal coach heren degen, veelvoudig gevraagd als FIE-expert voor internationale coaching cursussen) en een nader te bepalen tweede coach.

Er is een maximum aantal van 20 deelnemers, waarvan 1 kandidaat per land per wapen. Indien u geïnteresseerd bent, stuur uw gegevens, inclusief een CV naar de KNAS (info@knas.nl). De degencursus vindt plaats in Zagreb (Kroatië). Van elke deelnemer betaalt de FIE overnachting en maaltijden, cursusgeld en transport van vliegveld naar het nationale trainingscentrum. Daarnaast draagt de FIE 150 euro bij aan het vliegticket naar Zagreb.


De data:

Degen: 22 februari 2010 - 28 maart 2010 Octravian Zidaru (ROU)
Deadline voor opgave: 21 januari 2010.

Aanmelding impliceert dat u de gehele periode waarin de cursus gegeven wordt, beschikbaar bent voor de cursus.