Namens het bestuur van de KNAS meld ik met trots dat het bestuur Peter Sorber bereid heeft gevonden de bestuurskandidaat voor het voorzitterschap te zijn.

Peter is een echte schermer. Hij is twee keer tweede geweest op het Nederlands Senioren Kampioenschap floret en is eerste geweest op de Nederlandse ranglijst. Ook heeft hij Nederland op het WK vertegenwoordigd. De afgelopen jaren heeft hij zich, uiteraard in samenwerking met anderen, beziggehouden met het organiseren van de SISTA-toernooien. Hij kent de schermwereld dus al heel lang en erg goed.
Peter werkt inmiddels 12 jaar bij de TNT Post waar hij verantwoordelijk is voor de totale on-line verkoop, een belangrijke activiteit binnen het bedrijf. Hij is getrouwd met Liesbeth en heeft drie zoons, die zover ik weet (nog) niet schermen.
Het bestuur vindt Peter een professional die boven de partijen kan staan, die geen eigen belang bij het voorzitterschap heeft. Hij kan en zal er zijn voor alle schermers. Dat hij, terwijl hij goed weet welke inspanningen het voorzitterschap vereist, bereid is kandidaat te zijn, is een teken van zijn liefde voor de sport.
Het bestuur was unaniem enthousiast over Peter’s kandidatuur. Ik hoop en verwacht dat er een mooi team zal staan.
Wiebe Mokken
Voorzitter KNAS