Henk Hortensius overleden

Ons bereikte via Ger Ottevanger van Schermclub Enkhuizen het droevige bericht dat Henk Hortensius op 11 augustus is overleden. Henk was al meer dan 50 jaar aan het schermen. In 1971 is hij in de Drommedaris te Enkhuizen begonnen met zeevarenden schermles te geven. Henk was een bekende Enkhuizenaar zoals blijkt uit de vele berichten en mooie 'in memoria' die zijn verschenen.

Integrity Manager gestart bij KNAS

Op 3 april jongstleden is Wouter Ypma gestart als Integrity Manager voor de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS). De integrity manager is hét aanspreekpunt voor het bestuur/de directie van de KNAS en zal starten met het ontwikkelen van een goed plan van aanpak op integriteit en daarna ook de uitvoering hiervan in gang gaan zetten. Dit alles met het doel bij te dragen

Bestuurswijzigingen – aftreden Timon Hagen en Sonja Lendi

Bestuursleden Timon Hagen (wedstrijdsport) en Sonja Lendi (PR) hebben aangegeven hun functie op korte termijn neer te leggen. Beide bestuursleden hebben aangegeven dat er geen goede balans was tussen werk / privé / werkzaamheden van de bond. Timon Hagen zal per 1 maart zijn functie neerleggen. Sonja Lendi zal aanblijven tot de eerstvolgende ALV.

Herinnering aan Kasper Kardolus - door Wiebe Mokken

Vandaag las ik dat maître Kasper Kardolus is overleden. ‘Een icoon van de Nederlandse schermsport’ wordt hij genoemd. Ik sluit me daar graag bij aan. Zijn naamsbekendheid was, en is, enorm. Dat kwam natuurlijk niet alleen door hem, maar ook door zijn vrouw, zijn kinderen, zijn schermschool, door de bijkans ontelbare successen die werden behaald en door zijn uitgesproken

Schermen en corona: regels vanaf 26 januari 2022

Op de persconferentie van 25 januari zijn verdere versoepelingen voor de sport aangekondigd. Vanaf 26 januari mag iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Pages

Subscribe to Bond