Indra/foto 'Govert de Roos'Op 5 juni 2010 vanaf 11.00 uur vindt de derde Doxa Challenge plaats ten behoeve van de stichting Kiddox. Op deze dag is het voor iedereen mogelijk sportief bezig te zijn. Naast het zwemmen, fietsen en hardlopen zijn er de hele dag nog andere activiteiten. Ook voor de kinderen is er, naast actief meesporten, genoeg te doen. Het sportieve programma wordt omlijst door clinics van topsporters, dans, muziek en een heerlijk buffet. Daarnaast kunnen ook de kinderen zich de hele middag vermaken!

TOPSPORTERS AANWEZIG OP DE CHALLENGE!

Naast de al aangekondigde aanwezigheid van Adrie van der Poel zal ook Nederlands beste floretschermster, Indra Angad Gaur aanwezig zijn! Vorig jaar was Indra al ambassadeur van de Challenge, maar dit jaar is haar bijdrage groter. Ze zal niet alleen actief deelnemen aan een van de onderdelen, maar ze zal ook iedereen kennis laten maken met haar sport. Op 5 juni is het mogelijk “het gevecht” aan te gaan met Indra tegen een kleine vergoeding ten behoeve van stichting Kiddox! Indra is in haar carrière al 11 maal Nederlands kampioene floretschermen geweest en nam in 2008 namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Beijing! 

HET GOEDE DOEL


Wederom  gaat de volledige opbrengst van de challenge naar de stichting Kiddox! Het doel van deze stichting is als volgt: Ten eerste stelt Kiddox zich ten doel in samenspraak met andere partijen zoals de DVN voorlichting te geven over kinderdiabetes en ondersteuning te bieden in het bestrijden hiervan.
Daarnaast wil de stichting Kiddox helpen het aantal diabetes patiënten te verminderen door het bestrijden van obesitas (ernstig overgewicht), beginnend op de kinderleeftijd. Hierin zijn van belang meer bewegen en een gezondere voeding voor kinderen thuis, op scholen, bij sportverenigingen en in de rest van de samenleving.

Meer informatie over de stichting vind je op: www.kiddox.nl.
Wil je bij het evenement aanwezig zijn, kijk dan op de nieuwsbrief. Voor deze clinic kwam het gebruik van het materiaaldepot goed van pas.