Maarten SIFFELS, oud kampioen van Nederland floret, is op 20 mei 2010 als gevolg van een ongeluk met zijn motor gestorven.

Maarten Siffels won meerdere jeugdtitels en in 1975 het kampioenschap hoofdklasse floret. Bovendien bereikte hij in 1973 in Buenos Aires en 1975 in Mexico de halve finales (destijds de beste 12) van het junioren wereldkampioenschap!

Maarten behoorde tot de grote generatie van floretschermers die door de Amsterdams Maître Ger Visser werden opgeleid, die nationaal en internationaal en internationaal furore maakten. Hij was een creatieve schermer, met een dynamische en athletische stijl. Een geduchte, onverzettelijke en daarom gevreesde, maar zeer sportieve tegenstander en trainingspartner. In het leven, naast en bij het schermen, toonde hij veel energie, daadkracht en altijd een heerlijke ironische humor.

Maarten laat zijn vrouw en zijn zoon achter. Maarten is 54 jaar oud geworden.

Ik ben geschokt en treurig,

Rorik Janssen

Wat een ellende. Ik heb nog met Maarten geschermd, hij was uiteraard veel beter, maar dat maakte hem niet uit. Hij was vriendelijk en sportief. Door een ongeluk te overlijden op je 54ste dat is toch onverteerbaar. Wat vreselijk voor zijn vrouw en zoon.

Wiebe Mokken