Voor de de vacature voor de positie van Secretaris van de KNAS presenteert het bestuur met trots Lilian Quant. Zij heeft de afgelopen maanden als ad interim Secretaris deze positie waargenomen. Voor de positie van Secretaris zijn geen tegenkandidaten.   

Hieronder stelt Lilian zich voor. Ik kan me echter nauwelijks voorstellen dat u haar nog niet kent:

Hallo ik ben Lilian Quant.

In het dagelijks leven ben ik onder andere werkzaam als docent Lichamelijk Opvoeding in het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast ben ik gediplomeerd Stresscounsellor. 

Ik ben gevraagd om als ad interim de functie van secretaris te vervullen. Als ze mij dat enkele jaren geleden hadden gevraagd dan had ik Nee gezegd, omdat ik toen geen positief beeld had van de KNAS, veel woorden, maar weinig daadkrachtige daden.

Waarom heb ik dan enkele maanden geleden Ja gezegd:

De positieve ervaringen die ik heb opgedaan tijdens het werken met de KNAS als mede-organisator van het JeugdPuntentournooi, het KNAS schermkamp, het werken met het brassardsysteem en het volgen van de cursus sportleider/schermleraar 3.

Ik krijg nu de mogelijkheid om op een positieve en constructieve manier mee te denken en te bouwen aan een optimaal klimaat voor schermend Nederland. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar als je er open voor staat en in contact blijft met de mensen dan kun je dit samen bewerkstelligen.

Goede stuurlui staan aan wal, maar op deze welvarende KNAS-boot hebben wij zeer kwalitatief goede, enthousiaste en positieve mensen die hun blik gevestigd hebben op de brede horizon van het schermen.

Met een sportieve schermgroet,
Lilian Quant

Beste Lilian, geweldig dat je je kandidaat hebt gesteld als secretaris. Zoals je weet heb ik me kandidaat gesteld als voorzitter. Samen met de penningmeester en vice-voorzitter vormen we het dagelijks bestuur. Ik ga er even vanuit dat alles loopt zoals gepland.

In het nieuwe bestuur zijn transparantie en verantwoording belangrijk. De secretaris is een belangrijke spil tussen de verenigingen en het bestuur waar het gaat om bestuurlijke transparantie. Je schreef het zelf al: “veel woorden maar weinig daadkrachtige daden.” Dat is waar, het gaat beter, het kan beter, en het moet beter! En daar gaan wij voor! Succes op 12 juni tijdens de ALV.

Voor meer informatie over de plannen en doelstelling van ‘de andere’ kandidaten kijk op www.knas2010.nl Met sportieve groeten, Mark Janssen
 

Ps het puntentoernooi is een prachtig initiatief, maar eigenlijk levert het te weinig op. Het zou hét evenement kunnen worden om jongeren te laten kennismaken met de schermsport. Het evenement om basis wedstrijdplezier en ervaring op te doen, het evenement om de eerste brassard te halen, de weg te wijzen naar de echte wedstrijdsport en nog veel meer. Daar gaan wij ook voor!