Op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2010 werden de Nederlandse Kampioenschappen voor Equipes (NKE) georganiseerd in het Universitair Sport Centrum te Amsterdam. Schermvereniging SchermCentrum Amsterdam (SCA) heeft vanwege diens vijfjarig jubileum de organisatie van het titeltoernooi op zich genomen, en met succes. Voor het eerst was SCA aanwezig met de volle bezetting van zes teams en dit resulteerde in drie podiumplaatsen: tweemaal zilver en eenmaal brons. Ook leverde het een tweede plaats in het algemeen klassement op.

Op het NKE mogen Nederlandse verenigingen per wapen een equipe van hun vier beste schermers afvaardigen om mee te dingen naar de titel van Nederlands Kampioen. Dit gebeurt middels een eliminatiesysteem waarbij de twee beste equipes elkaar ontmoeten in de finale. Omdat ook voor alle andere plaatsen in het eindklassement geschermd wordt is zowel voor de equipes van hoog niveau als voor de meer recreatieve deelnemers genoeg uitdaging.
 
Het toernooi kenmerkte zich door sportieve en plezierige ontmoettingen waarbij fel en op het scherp van de snede geduelleerd werd. De winnaars per categorie zijn:
 
Heren degen
1. Zaal Kardolus (Zoetermeer)
2. A.E.W. Leiden
3. Delft Fencing Club
 
Dames degen
1. Zaal Kardolus (Zoetermeer)
2. A.E.W. (Leiden)
3. S.V. Scaramouche (Arnhem)
 
Heren floret
1. S.V. Scaramouche
2. SchermCentrum Amsterdam
3. Alkmaarse Schermvereniging
 
Dames floret
1. S.V. Scaramouche
2. De Troubadours (Den Bosch)
3. A.E.W.
 
Heren sabel
1. Deropement (Zutphen)
2. SchermCentrum Amsterdam
3. Delft Fencing Club
 
Dames sabel
1. S.V. Scaramouche
2. Deropement
3. SchermCentrum Amsterdam
 
Voor meer informatie: www.schermcentrumamsterdam.nl