De dag na de ALV van de schermbond werd er weer druk geschermd in het Tilburgse. De TSV Rapier was de gastheer van de derde wedstrijd 2010 van Ferrum Vetum en Ferrum Vetum Futuri.

Door de ALV van de KNAS en de stemplicht in België viel het aantal deelnemers wat tegen. De wedstrijden startte om 09.00 uur met de veteranen op sabel en degen. Arwin Kardolus was ook afgereisd naar Tilburg en dat werd door menige deelnemer gewaardeerd, de vraag die we kregen: komt Arwin vaker dit is erg leuk. De meeste degen schermers stapte dan ook extra gemotiveerd de loper op . Het goede voorbeeld werd door de jongere broer gegeven en de oudere ( Oscar) moest natuurlijk het goede voorbeeld volgen. Na een spannende eliminatie partij wist Oscar de winst naar zich toe te trekken.
 
Zoals gebruikelijk was er weer de gezamenlijke lunch met alle deelnemers. De traditionele kop was er ook. Tijdens de Lunch is er stilgestaan bij het overlijden van mevrouw Kardolus-Rolving. 

Na de lunch was het de beurt aan de jeugdige met de ‘’ oudjes ‘’ op floret. Bij Futuri werd er fanatiek geschermd door de deelnemers en de waardering gaat vooral uit naar Marjoleine Koëter die zich tussen de mannen in het sabel geweld goed staande hield. Na een zeer fijne schermdag konden we om 16.45 de lopers gaan opruimen en na een gezellige ‘’ derde ‘’ helft ging iedereen weer richting huis.

De volgende Ferrum Vetum en Ferrum Vetum Futuri is op zaterdag 4 september. Onze gastheer is dan schermvereniging Valiant uit ’t Harde.
Voor de floret schermers/sters is er een reglementswijziging: met ingang van 1 september is de elektrische keellap verplicht.
Voor meer informatie over het veteranen schermen kunt u de hyves pagina van de veteranen bezoeken en vriend worden van deze pagina.
De uitslagen:
Ferrum Vetum
Degen                                 Floret                                   Sabel
1. Arwin Kardolus                  1. Chakib Zaír                       1. Oscar Kardolus
2. George van Heerde           2. Kees Boon                        2. Dirk Baarendse
3. Edwin Treffers                   3. Mieke de Graaf-Stoel         3. Pieter van Seventer
                                                                                    3. Hans Palings
Ferrum Vetum Futuri
Degen                                  Floret                                  Sabel
1. Martijn Dijkman                 1. Jorge Vieyra                     1. Michel van Diemen de Jel
2. Jeroen Oprins                    2. Sybren Mooij                    2. Evert-Jan Smit
3. Bente van Deurzen             3. Irene Ophoven                 3. Axel Hartog


De volledige uitslagen zijn gepubliceerd op de Nahouw.
Ferrum Vetum
Ferrum Vetum Futuri

John Hartings