Beste schermers,

Al geruime kies ik voor de tournooien van Ferrum Vetum, de opzet en uitvoer van deze wedstrijden past helemaal in mijn beleving van schermen.
Het systeem van Poule Unique garandeert elke speler een maximum aan duels. Op deze manier scherm je partijen met tegenstanders met verschillende potenties: Met de ene tegenstander kan je je technieken aanscherpen, bij de andere je reflexen en altijd kan je je tegenstander observeren om te zien welke maniertjes deze heeft eigen gemaakt.

De Ferrum Vetum Futuri geeft de wannabee-veertigers gelegenheid om zich voor te bereiden op de vossenstreken c.q. trukendozen en tevens een kijkje in de toekomst; zij kunnen erover nadenken hoe zij over 10, 20 jaar op de loper willen staan,...
Doordat bij het Ferrum Vetum de leeftijd vanaf 40 jaar is gesteld, is het onvermijdelijk dat het "reunie-gehalte" hoger ligt. Zo kom je nog eens mensen tegen waar je later die dag mee op de loper gaat staan. Hierdoor krijg je de kans om de krachten weer eens te meten en kunnen de verhoudingen weer worden bijgesteld. De aanstormende talenten van de Futuri-garde geeft de garantie dat ieder fris en vrolijk blijft.

Samengevat:
De variatie van schermmogelijkheden komen goed tot uitdrukking in de gekozen wedstrijdvorm, de leeftijdsgrens zorgt voor een goede sfeer en tegenstanders van weleer zorgen voor het juiste Esprit.

Dames en heren: En Garde!

Joris Somers
s.v. d'Artagnan