Op de eerste wedstrijddag van het EK voor cadetten in het Oostenrijkse Klagenfurt startten bij heren degen Zoa de Wijn en bij dames floret Carmel Tulen en Svenja Jahn.

Zoa wist in zijn poule met heel goed schermen al zijn partijen te  winnen en kwam daardoor op een goede 11e plaats op het tableau te staan   en was daarmee vrijgesteld voor de eliminatie van 128. Bij de 64 vormde  de Luxemburger Gianotte geen opstakel en plaatse Zoa zich relatief  eenvoudig voor de laatste 32. Na een nek aan nek race met de Spanjaard  Pereira wist Zoa met een 15-14 overwinning de laatste 16 te bereiken.  Helaas bleek in het gevecht om een plaats bij de eerste 8 de Italiaan Buzzi met 15-6 te sterk. Eindresultaat: een hele mooie 10e plaats voor Zoa die voor het eerst deelnam aan een titeltoernooi.

Carmel Tulen en Svenja Jahn traden bij dames floret aan in een veld van 65 schermsters. Beiden wisten ze na een wisselvallige eerste ronde 2 van de 5 partijen te winnen en plaatsten zich als 37e en 41e voor het tableau van 64.

Eerstejaars Cadet Svenja moest in haar eerste eliminatie helaas te snel haar meerdere erkennen in de Poolse Lasic en verloor met 15-4. Hiermee sloot zij haar eerste titeltoernooi af op de 44e plaats.

Carmel vocht zich knap door haar eerste eliminatie heen en versloeg de Slovaakse Herberger met 15-12. Bij de laatste 32 stuite ook Carmel op een Poolse tegenstandster. Carmel startte goed tegen Natalia Golibiowska maar kon dit helaas niet de hele partij volhouden en verloor uiteindelijk met 15-9. Carmel eindigde het toernooi op de 29e plaats.

Dinsdag treedt Carmen Berends aan bij dames degen, start om 09:00u.