Kulhanek komt net te kort voor podiumplaats

Vandaag startte de laatste deelnemer namens Nederland. Derdejaars cadet Nathan Kulhanek draaide al een goed seizoen en ging vandaag vliegend van start bij herenfloret. In de poulefase won hij al zijn partijen waarvan de meeste op eenvoudige wijze. Omdat hij slechts 7 tegentreffers kreeg plaatste hij zich als 2e voor het tableau van 64. Zonder een moment achter te hebben gestaan werden de Roemeen Ardeleanu(15-2) en de Brit Savin(15-10) opzij geschoven.

Bij de laatste 16 maakte Nathan zich op  voor een lastige partij tegen de Fransman Collineau. Na een moeilijke beginfase wist Nathan toch weer snel de partij naar zich toe te trekken en won met 15-7. Om een plaats op het felbegeerde podium moest Nathan het vervolgens opnemen tegen de Rus Degtyarev. Een achterstand in de beginfase leidde er toe dat Nathan steeds moest vechten om terug te komen en tot 3 keer toe naderde hij de Rus tot 2 punten. Na een zeer spannende partij kwam Nathan helaas net iets te kort en verloor met 15-12. Nathan, van harte gefeliciteerd met deze knappe 6e plaats!

Hiermee komt een einde aan de Nederlandse deelnames in Klagenfurt. Ik  wil graag alle ouders,coaches en natuurlijk de schermers bedanken voor  de prettige samenwerking. Het JWK in Jordanië staat al weer voor de deur  en ik wil alle schermers dan alvast veel succes wensen met de  voorbereidingen op dit evenement.

 Wojtek van Barneveld
 Delegatie leider
 

 Een mooi resultaat van Nathan met overwinningen op schermers van toplanden. Dat geeft het gevoel dat hij hiermee goed op koers ligt voor de JWK in Jordanie over 4 weken. Nathan; van harte en ga zo door.

Bert van de Flier

Nathan,

Gefeliciteerd met je goede prestatie. In deze vorm heb je goede kansen op het JWK. Heel veel succes! 

Peter