Beste mede-schermers,

Met grote droefenis hebben wij vrijdag vernomen dat Berna van Rest is overleden op 66-jarige leeftijd.

Hoewel ze al geruime tijd leed aan longkanker, kwam het overlijden toch als een grote schok.

Het ging met Berna al geruime tijd niet zo goed. Sinds anderhalf jaar geleden bij haar kanker werd geconstateerd, was het een dagelijks gevecht voor haar om de dingen te doen die ze wilde doen. Aanvankelijk leken enkele chemokuren aan te slaan, maar dit bleek vaak van tijdelijke duur. Vanaf januari bleek ook de laatste chemokuur slecht aan te slaan en werd Berna erg moe, verzwakt door de combinatie van de chemo en de strijd tegen de tumor zelf. Vanaf woensdag ging het erg slecht en moest ze opgenomen worden in een hospice. Daar is ze vrijdagochtend overleden in aanwezigheid van haar zus.

In Memorian
Wij denken terug aan Berna als één van de trouwste en actiefste leden van Ter Weer. In 1997 is ze begonnen met schermen op 52 jarige leeftijd. Ze was altijd erg fanatiek en had besloten dat ze echt wilde leren schermen. Dit is ook erg goed gelukt. Vooral de eerste jaren nam ze geregeld deel aan wedstrijden. Ook op de veteranenkampioenschappen kwam ze goed uit de voeten. Zo heeft ze ook nog deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Schermen voor veteranen.

Vanaf 2002 ging Berna ook lesgeven. In 2003 hebben Berna en ik samen de opleiding tot schermleraar niveau 3 gevolgd.. Bij haar examen bleek dat zij hierin met vlag en wimpel was geslaagd. Ze kon erg goed methodisch lesgeven. Vanaf dat moment was Berna de vaste assistente.

Ze heeft dat lang volgehouden en kwam zodra haar lichaam dat maar enigszins toeliet naar de schermzaal om lesjes te geven. Tot in februari van dit jaar kwam ze speciaal naar de schermzaal om jeugdige schermers verder op te leiden.
We zullen Berna heel erg missen!

Met vriendelijke groet,

Floris Nonhebel
Schermleraar sv Ter Weer

De Rouwkaart is de vinden op de site van Schermzaal Ter Weer