Op zondag 3 juli is de derde nationale floret-trainingsstage in 2011 afgerond, in de schermzaal van SchermCentrum Amsterdam in het Frans Otten Stadion. Eerdere edities zijn reeds gehouden in april en mei. De stages zijn bedoeld om meer gezamenlijke trainingsmomenten te creëren voor de nationale florettop, subtop en talentvolle jeugd. De stages werden geleid door de Italiaanse toptrainer en oud-Olympisch kampioen Andrea Borella in samenwerking met een aantal Nederlandse trainers: Jeroen Divendal, Matthijs Rohlfs, Daniël Nivard, Sebastiaan Combé en Wojtek van Barneveld. Tijdens de trainingsstages volgden de trainers een “masterclass” coaching en training van Borella. Het derde trainingsweekend was speciaal vanwege de deelname van acht getalenteerde Italiaanse schermers uit de schermschool van Borella in Padova.

De trainingsstages kenmerken zich door uitwisseling van lesmethodes en –principes en discussies over beleid met betrekking tot topsport, jeugdsport en talentontwikkeling. De geselecteerde deelnemers uit het hele land schermen onderling poules, eliminaties en equipes terwijl de trainers privélessen geven aan hun eigen leerlingen maar ook die van hun collega’s om ervaringen op te doen en zich te bekwamen in nieuwe lesmethodes. Er heerst een gezellige en sociale sfeer en er wordt hard en gemotiveerd gewerkt door alle aanwezigen.

Het initiatief is mogelijk gemaakt door sponsoring van voormalig KNAS voorzitter Wiebe Mokken en georganiseerd door bestuurslid topsport Etienne van Cann, in samenwerking met Borella en de trainers. Dit jaar zijn nog twee stages gepland in september en oktober. De organisatoren zijn geïnteresseerd in het uitbreiden van de stages met meer mogelijkheden voor schermers, trainers en scheidsrechters in Nederland en hopen in de toekomst een verbindende rol te kunnen spelen om de schermsport naar een hoger niveau te brengen.

Wij bedanken Andrea Borella, de trainers, de organisatoren en alle schermers voor hun inzet!

Trainingsstage Borella

 Trainingsstage Borella 2