Vorige week is Ed Kooiman overleden. Ed was oud-voorzitter van Zaal Verwijlen, het tegenwoordige SV ArgOss. 

Oudlid Harry Hoornweg herinnerd zich:

"Tijdens de aankoop van de schermzaal was Ed de persoon die alle partijen bijeen heeft gebracht.

Ook de leden vergadering,de Dutch open,zaal aankleding behoorden tot zijn taken die hij met passie en gedrevenheid heeft gedaan.

Tijdens het WK van Havanna leerde ik Ed kennen.Er waren niet zoveel Nederlandse liefhebbers die de reis hadden aanvaard en hij en ik brachten samen een paar dagen samen langs de lopers en in de restaurants door,

Het is gek dat zo'n korte periode genoeg is om elkaar in latere jaren met aandacht te groeten, maar dat het daar net zo vaak weer bij blijft. Ik wist niet dat hij ziek was.

Schermend Nederland is een bevlogen schermer kwijt die veel voor het Nederlandse schermen heeft gedaan. Laten we dankbaar zijn voor zijn bijdrage en meeleven met het verdriet van zijn naasten.

 

 

 

Wiebe Mokken

Ed is voorzitter geweest van onze schermvereniging, toen nog Zaal Verwijlen. Hij heeft veel voor de vereniging gedaan. Hij is altijd een initiator geweest,  boordevol ideeën die hij enthousiast probeerde te realiseren.

Daarna is hij nog bij de veteranen blijven schermen, waarbij de after-party zeker niet mocht worden vergeten. Maar als er een leuk toernooi was, wilde hij graag daar nog eens aan mee doen. Het is wel schrikken als je dan plots te horen krijgt dat Ed is overleden.

Schermvereniging ArgOss wenst familie en nabestaanden heel veel sterkte in de komende periode.

Rudy Verschure, Argoss