Bas Verwijlen heeft de zilveren medaille behaald op het WK 2011 in Catania (ITA) op het wapen Degen.
 
In de finale nam Bas eerst een voorsprong van 4-0 op de Italiaan Pizzo en later ging het tot 13-13 gelijk op. Helaas was op het beslissende moment de Italiaan net iets koeler en won met 15-13.
Bekijk de film:

 

 

 

foto: Kees Boone

VERWIJLEN Bas
Netherlands
(13) : (15) PIZZO Paolo
Italy


Bas plaatste zich voor de finale door achtervolgens te winnen van : 
 

Laatste 64 : VERWIJLEN Bas
Netherlands
V (15) : (11) D POP Adrian
ROU
Laatste 32 : VERWIJLEN Bas
Netherlands
V (15) : (11) D KURBANOV Ruslan
Kazakhstan
Laatste 16 : VERWIJLEN Bas
Netherlands
V (15) : (11) D BOUZAID Alexandre
Senegal
1/4 Finale : VERWIJLEN Bas
Netherlands
V (15) : (8) D LIMARDO Ruben
Venezuela
1/2 Finale : VERWIJLEN Bas
Netherlands
V (15) : (11) D PARK Kyoung Doo
South Korea


Tristan Tulen verloor bij de laatste 64 en is 58e geworden
 

TULEN Tristan
Netherlands
D (12) : (15) V KAUTER Fabian
Switzerland

 
De resultaten zijn hier live te volgen 

Site van de organisatie

 

 Hoewel ik het ter plekke al persoonlijk heb gedaan, hier ook nog eens een felicitatie aan het adres van Bas. Direct na het gebeuren was hij natuurlijk niet blij. Maar dat komt vanzelf wel. Bas behoort nu tot de te kloppen atleten in Londen volgend jaar en is op dit moment een duidelijke medaillekandidaat.

De gelukwensen gaan natuurlijk ook naar Roel. Hij mag zonder meer trots zijn op de prestaties van zijn leerlingen. Er staat hierboven wel dat Tristan er bij de laatste 64 uit ging en dat is natuurlijk op zich niet goed. Maar als je bedenkt dat hij voor die tijd de bronzen medaillewinnaar van de laatste OS wist te elimineren dan kijk je daar toch wel wat anders tegen aan. Tristan "hoefde hier nog niet", maar gaf met zijn schermen in combinatie met zijn leeftijd een prima visitekaartje af en als hij zo doorgaat dan kunnen we over een paar jaar ook van Tristan goede resultaten verwachten.

Bert van de Flier

Bas, hoewel ik je al persoonlijk gefeliciteerd heb, kan een felicitatie hier niet ontbreken. In een cruciaal jaar voor de Olympische spelen in Londen zijn alle atleten maar met een ding bezig en dat is kwalificatie. De wereld bekers en wereld kampioenschappen zijn extra sterk bezet. Dat maakt je prestatie nog beter. En die laatste 2 punten bewaar die voor Londen.

Peter Sorber