Schermvereniging De 3 Musketies bestaat dit jaar 100 jaar. 

De heer Bert Frings, locoburgemeester van Nijmegen, opende op dinsdag 15 november 2011 het officiële jubileumjaar van de schermvereniging De 3- Musketiers. 

Receptie met spannende ontmaskeringen

ImageMaandenlang was onder de code 'ontmaskering' de aanvraag voor een Zilveren Waalbrugspeld voor Leon Pijnappel, de voorzitter, in voorbereiding. Vanwege de tomeloze inzet voor de vereniging en de schermsport mocht Leon uit handen van de heer Frings de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen.Voor Leon was het een totale verrassing wat nou de ware ontmaskering inhield.  

Serenade Don Giovanni 
Tijdens de feestelijke receptie speelden zes Musketiers een serenade uit de opera na Don Giovanni na. Musketier Willem Fraij zong samen met zangdocente en zangeres Christine Termonia een duet. De Musketiers Teuntje, Tom, Henk, Willem, Freek en Viora zijn zo bevlogen geraakt van het toneelschermen, dat het bestuur overtuigd is dat dit een ware aanvulling is op het verenigingsprogramma van De 3 Musketiers. 

KNAS
Namens de KNAS sprak bestuurslid breedtesport Hanneke Rossino en bedankte Leon voor zijn inzet in de commissie breedtesport van de KNAS. Mevrouw Rossino benadrukte de grote rol die De 3 Musketiers voor de schermsport in de regio heeft en dat de KNAS ziet dat de vereniging dit met zeer veel enthousiasme oppakt. De grote inzet van de vrijwilligers bij de Musketiers was en is hierbij onmisbaar. Daarnaast gaf zij aan dat de KNAS het zeer op prijs stelt dat De 3 Musketiers aan alle KNAS-activiteiten die de KNAS organiseert voor de jeugd, senioren en veteranen, meedoen.

Demonstratie Toneelschermen
Conrad Makoski, voormalige schermleraar bij de vereniging en momenteel choreograaf voor professionele musicals, hield een demonstratie toneelschermen.

Promotiefilm
Tijdens de receptie werd ook, de voor de vereninging speciaal gemaakte promotiefilm door filmmakerBas ten Berge, getoond. Via bijgaande link kun je de promotiefilm bekijken.

Het bestuur van de KNAS feliciteerd de vereniging De 3 Musketiers met haar jubileum en Leon Pijnappel met de prestigieuze prijs.