Schermvereniging ArgOss uit Oss opent in samenwerking met Schermacademie Brabant in januari 2012 een dependance vereniging in de gemeente Uden. Na een succesvolle serie introductielessen voor kinderen uit het basisonderwijs wordt er vanaf maandag 9 januari wekelijks  getraind door de jeugd t/m 13 jaar.  De trainingen vinden plaats op maandag van 18:00u-19:00u in gymlokaal “de Zoggel” in Uden. In de toekomst zullen er nog meer introductiecursussen worden georganiseerd voor zowel de jeugd als volwassenen. 

Eerder dit jaar opende SV ArgOss al een dependance vereniging in de gemeente Sint Michielsgestel. Ook hier wordt er getraind door de jeugd t/m 13 jaar. Zij komen wekelijks samen op vrijdagavond van 18.30u-19.30u in dorpshuis de “de Moerkoal” in Middelrode. Inmiddels heeft deze dependance al een tweede serie introductielessen achter de rug. 

De dependance verenigingen in Uden en Sint Michielsgestel zijn tot stand gekomen in het kader van het “Witte Vlekken Plan” en zijn mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de KNAS. 

Er wordt op dit moment gekeken naar de mogelijkheden voor het openen van een derde dependance van SV ArgOss in de provincie Noord Brabant. Geïnteresseerde gemeenten kunnen  contact opnemen met Schermacademie Brabant.

Schermacademie Brabant
 
Wojtek van Barneveld
Kapelaan Nausstraat 4
5348 TH Oss