Nominatie Degen Dames Equipe Zaal Kardolus als Sportploeg 2011 Zoetermeer

Op maandagavond 12 maart j.l. heeft in Zoetermeer het jaarlijkse Sportgala "in de ban van Olympisch vuur" plaatsgevonden. Alle genomineerde Zoetermeerse Sportverenigingen en hun kampioenen waren hiervoor in het Stadstheater uitgenodigd om daar te worden gehuldigd en afzonderlijk tot Sporter van het jaar te worden uitgeroepen.

Genodigden en sporters werden onthaald op een afwisselend programma met o.a. filmfragmenten van de betrokken sporters en demonstraties van jongleurs, circusacts, cheerleaders en een goochelende cabaretier. Dit alles gepresenteerd door voormalig Hockeybondscoach Tom van 't Hek, waarbij hij het spreken van niemand vreemd had.

Het belangrijkste voor de Schermsport was natuurlijk de nominatie van ons Kampioen-Degen damesteam van Zaal Kardolus met de dames Kelly Boone, Marlies Terzopoulos en Melanie van der Vlies en de huldiging van de individuele Nederlandse kampioenen Kelly Boone en  Sabelveteraan Oscar Kardolus.

In het kader van de komende Olympische Spelen in Londen werd door o.a. de Wethouder Sport de hoop en wens uitgesproken al deze kampioenen ooit nog eens met "Olympisch Goud" terug te mogen zien.

Frank de Vries
Schermvereniging Zaal Kardolus
Zoetermeer