Heren degen individueel (18 juni)

Op piste 1 schermde Bas Verwijlen een sterke eerste ronde met alleen een verliespartij tegen Martin Capek (CZE). Hij eindigde hiermee als 5e op het tableau en werd vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Zowel Arwin Kardolus als Tristan Tulen hadden het in de voorronde zwaarder en wisten maar twee partijen te winnen. Hun plaatsing was respectievelijk 71e en 66e. In een zeer spannende eliminatiepartij versloeg Kardolus Nikolya Tchaldin (LTU) met 15-14. Tristan Tulen kwam in de eerste eliminatie uit tegen  Frederik von der Osten (DEN). Hij won overtuigend met 15-10. Vervolgens verloren beiden bij de laatste 64. Kardolus verloor  met 6-15 van Nikita Glazkov (RUS) en Tulen van de Fin Niko Vuorinen met 5-15. 

        
copyright foto's Anita Riemersma

In de tweede eliminatie ronde trof Bas de sterke Nikoli Novosholov (EST). Door  een slechte voorronde was de Est lager geplaatst dan verwacht.

Hierdoor ontstond al vroeg in het toernooi een ontmoeting tussen twee sterke schermers. De partij eindigde met verlies voor Bas (11-15). Novosholov bereikte uiteindelijk de finale en won zilver. Het goud ging naar de Rus Sukhov. Op het vorige EK in Sheffield werd Sukhov nog verslagen door Arwin Kardolus. 

Heren floret equipe (19 juni)

Na alle individuele partijen was het dinsdag de beurt voor het heren floretteam. Het Nederlandse team startte tegen de nummer 3, het sterke Franse équipe. De eerste helft van de wedstrijd ging goed: Na een succesvolle partij van Mats Stijlaart was er zelfs even een voorsprong. Na vier partijen stond de stand nagenoeg gelijk met 19-20. In het tweede deel deed Lefort zijn naam eer aan door evenals Sintes met 5-0 te winnen. De Fransen sloten de partij met overmacht af.
In de volgende
 ontmoeting tegen Denemarken, toonde het team veerkracht na een slechte start. Met een nipt verschil van 41-45 werd van de Denen verloren. Tenslotte bleek de laatste ontmoeting tegen Turkije geen probleem: winst met 45-35, waardoor de eindklassering een 13e plaats werd. Het floret équipe goud was voor Italië, dat Frankrijk in de finale versloeg.