Rob van Boom, penningmeester van TSV Rapier is op 23 Juni 2012 op 63 jarige leeftijd overleden.

HONNEURS AUX ARMES RESPECT AUX MAITRES
(EER AAN DE WAPENS RESPECT AAN DE MAITRES.)

Dit motto is vooral van toepassing op onze vriend Rob van Boom. Ik ken Rob al ca 35 jaar als schermer en als penningmeester  van Rapier en in al die tijd heb ik nimmer een  onvertogen woord of een onsportieve daad van Rob gehoord of gezien. Als penningmeester heeft Rob ervoor gezorgd  dat TSV Rapier, ook in moeilijke tijden er financieel goed voorstaat.  Hij was  altijd bereid  om je tussen de schermpartijen  met fiscale raad  bij te staan.


Het schermen met de degen en de  sabel en het fietsen met de mountainbike en koersfiets waren zijn lust en zijn leven .Hij is met  schermen begonnen bij MVO  onder leiding van Maitre Ad Mol .
Hij draaide er zijn hand niet voor om , om op een trainingsavond 10 partijen  te schermen en de meeste te winnen  of op een vrije woensdag 100 km weg te trappen.

Schermwedstrijden deed Rob niet meer, behalve de clubkampioenschappen waarbij hij bij de kampioenschappen April van dit jaar  4e werd  in een poule van 15 deelnemers, een ware prestatie.
Rob was mede oprichter van het Koning Willem II toernooi dat mede dankzij hem tot het sterkste degentoernooi van Nederland is uitgegroeid en dit jaar het 25e jubileum zal vieren. Hij zal het helaas niet meer meemaken.

Hij heeft deze laatste schermpartij niet kunnen winnen . Wij zullen hem missen in de schermzaal en bij de evaluatie na het schermen met een koude pint in ons stamcafe, zijn stoel zal leeg blijven. Een goede vriend heeft ons verlaten maar we zullen hem niet vergeten. Ik wens iedereen veel sterkte met dit verlies.

Gedicht van Raymond van het Groenewoud.

Soms lijkt de rit niet meer te dragen
Het is de tijd die aan me vreet.
Maar ik heb geen zin in de bezemwagen
Op eigen kracht tot aan de meet.
 

Joop Pompe