Wij feliciteren onderstaande trainers met het behalen van hun diploma op 9 december:

Nivo 2: (alle wapens)

Remco Middelveld
Floor Verdouw
Djoeke Feenstra
Sicco Dekema

Nivo 3: Prevot (alle wapens) 

Toon vd Grinten
Christian Jelders
Matthijs de Vries
Bert de Groot
Alexander Moraru
Koen Sizoo
Jan vd Brand
Annemarieke vd Hulst 

Nivo 4: Maître 

 

Alexander Bloks Degen (sabel en floret nivo 4)
Michael Willems Degen (sabel en floret nivo 3)
Daniel Nivard Floret (sabel en degen nivo 3)
Matthijs Rohlfs Floret (sabel en degen nivo 3)
Eyad Said Sabel / Floret / Degen

 

 

Door Ad van de Weg:

Zondag 9 september zijn de examens gehouden voor KNAS Schermleraar. Het ging hier om een geheel vernieuwde opleiding tot schermleraar nivo 2, 3 en 4.

Deze opleiding stond op een zeer hoog nivo en van de cursisten en de praktijkbegeleiders werd zeer veel verwacht

Er is niet alleen veel aandacht besteed aan de theorie en de praktijk van het schermles geven, maar ook aan andere, voor dit vak belangrijke zaken, zoals anatomie en fysiologie, trainingsleer, mentale training, kanjertraining, EHBO, didactiek, pedagogiek en psychologie enz. Ook is er tijd gespendeerd aan het onderwerp ethiek in de schermsport.

Docenten tijdens deze opleiding waren de Maîtres van der Weg, Sannen, Divendal en Derop. Als zeer gewaardeerde gastdocenten traden o.a. Maître Rorik Janssen, Maître Borella,  en Maître Martin Ariaans op. 

Alle kandidaten mochten tot grote vreugde van een ieder uit handen van Hoofd Opleidingen van de KNAS  Maître Ad van der Weg het fel begeerde en waardevolle diploma ontvangen. Nieuw is dat deze schermleraren een KNAS gelicentieerd diploma krijgen. Om deze licentie te houden moet men in een terugkerende periode van 2 jaar voldoende punten halen. Alle andere leraren kunnen ook op vrijwillige basis aan dit systeem mee doen. Het grote voordeel voor de leraar en voor de schermers is dat je op deze manier een permanente educatie krijgt. Dit in het kader van een leven lang leren. Dit project wordt opgezet in samenwerking met de NAS.
Wat ook nieuw is, is dat alle nieuwe leraren een verklaring ondertekenen dat zij de beroepscode van NL Coach onderschrijven en zich daar aan zullen houden. 

 

Er zijn plannen om in juli 2013 een nieuwe cursus te starten. Wie belangstelling heeft kan zich hier aanmelden.

 

 

 

 

 

 

 Allemaal gefeliciteerd!

Helmut Baars SV de Vrijbuiters, voornamelijk degenschermer

 

Het was leuk en goed om afgelopen weekend alle nieuwe schermleraren bezig te zien. Iedereen was heel serieus, maar ook collegiaal bezig. De constatering dat je met elkaar veel meer bereikt dan als individuele leraren werd breed gedragen. Dat vind ik een belangrijke vooruitgang die gelukkig al een tijd bezig is.  

Alle nieuwe leraren van harte gefeliciteerd. Natuurlijk wil ik ook de begeleiders bij de verenigingen waar deze nieuwe leraren in staat gesteld zijn om het geleerde te oefenen en in de praktijk te brengen feliciteren en bedanken. Tenslotte ook de commissie Opleidingen onder leiding van Ad enorm bedankt voor deze nieuwe lichting en ingezette koers van permanente educatie.

Ik hoop dat deze nieuwe vorm van opleiden, die veel meer competentiegericht is, ook anderen aanmoedigt om zich aan te melden. Meer zaalassistenten en leraren zijn cruciaal om de groei die wij als bond ambiëren te realiseren.