Het Nederlandse Kampioenschap 2013 vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 april in Sportstad Rotterdam. De organisatie zal de komende drie jaar op deze locatie in handen zijn van schermvereniging Zaïr en de KNAS. "Rotterdam Topsport" verleent ondersteuning aan het evenement. Hoofdsponsor is de Lotto, waardoor het toernooi nu de naam "Lotto NK Schermen 2013" draagt.

De format van het Nederlands Kampioenschap is dezelfde als voorgaande jaren; Er is een open inschrijving voor de zaterdag, welke een voorrondedag is. Leden van de KNAS kunnen meedoen op sabel, floret en degen. De inschrijving voor het toernooi sluit op 13 april en verloopt via Nahouw. De beste acht schermers van de voorrondedag gaan door naar de finaledag, die een dag later wordt geschermd.
 Zij zullen uitkomen tegen hen die zich direct geplaatst hebben op een tableau van 16. Directe plaatsing is op basis van de KNAS-ranglijst en de KNAS-cup. Het programma van beide dagen vindt u hier.

Let op! Inschrijving is voor alle schermers noodzakelijk en iedereen dient zich (telefonisch) present te melden voor het appel van zaterdag, zoals ook in de convocatie vermeld staat.

Het publiek is van harte welkom om te komen kijken in Topsportcentrum Rotterdam, Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam. De toegang is gratis.

De finales voor alle drie de wapens starten zondag om 13.30 uur. Rond 15.00 uur staat de prijsuitreiking gepland. 

 

Bovenstaande foto van Niki Brückner toont de medaille winnaars van het NK 2012 in Almere.
Wij danken onze vrijwilligers en sponsors waardoor het Lotto NK 2013 mogelijk wordt gemaakt in Rotterdam.