In Budapest is het Europees Kampioenschap voor Cadetten en Junioren gestart. Chef d' Equipe Wojtek van Barneveld doet verslag. Onderstaand bericht komt van Facebook, waar ook een fotoalbum staat.

27 februari 2013, door Wojtek van Barneveld:
 
 

DAG 2

Vandaag is de beurt aan dames floret individueel. Het was een spannende dag voor de dames!! EK debutanten Marcella Split en Thyrza Zoons schermden allebei een verdienstelijke poule maar moesten met respectievelijk 2 en 1 winstpartij helaas na de poulefase afhaken. 

Eline Rentier en Svenja Jahn wisten beiden de helft van hun poule partijen te winnen en bereikten daarmee het tableau 64. Eline had relatief weinig moeite met haar Zweedse tegenstandster en zette de partij snel naar haar hand. Svenja had een zware dobber aan haar Hongaarse tegenstandster die probeerde het thuisvoordeel uit te buiten, maar ze slaagde er toch in te winnen na een spannende partij. Hiermee waren er 2 Nederlandse dames bij de laatste 32.

Eline schermde een goede partij tegen de Poolse nummer 4 van het tableau, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven met 15-11. Svenja kwam in haar partij snel op achterstand en ook zij verloor na een zeer goede comeback helaas met 15-11. Morgen hebben de dames een vrije dag en daarna gaan ze zich voorbereiden op het teamtoernooi van zaterdag.

 

Foto
Staand vlnr Svenja Jahn, Eline Rentier, Thyrza Zoons, Marcella Split
Zittend;  vlnr Wojtek Van Barneveld en Rafael Tulen.