In Budapest vindt het Europees Kampioenschap voor Cadetten en Junioren plaats. Chef d' Equipe Wojtek van Barneveld doet verslag. Onderstaand bericht komt van Facebook, waar meer verslagen en foto's staan. 

 

 

Dag 5, door Wojtek van Barneveld;

Vandaag traden de floret cadetten dames aan voor het équipetoernooi. Namens Nederland startte het team bestaande uit Eline Rentier, Thyrza Zoons en Marcella Split. Alle drie deze dames maakten hun CJEK debuut op dit toernooi en schermden ook voor het eerst een teamwedstrijd op het hoogste Europese cadetten niveau.
 

Nederland was als 12e geplaatst van de 14 deelnemende landen. In de eerste ronde moesten ze het opnemen tegen het als 5e geplaatste Roemenië. Roemenië nam als snel een voorsprong en het lukte de Nederlandse dames niet om dichter bij de Roemeense schermsters te komen. De partij werd met 45-20 verloren.


Op het tableau 9-16 moesten de dames het opnemen tegen Tsjechië. Het werd een zeer spannende ontmoeting en beide landen waren zeer aan elkaar gewaagd. Nederland wist na in het begin te hebben achtergestaan langs zij te komen en zelfs een kleine voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd door de meiden tot het laatst toe vurig verdedigd. Helaas lukte het net niet om de winst binnen te halen en werd er met 45-41 verloren.

In de laatste partij van de dag werd er tegen Kroatië geschermd.De Nederlandse meiden waren zeer gedreven om het toernooi alsnog met een winstpartij af te sluiten. Middels een echte "team effort" werd een 15-11 voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en langzaam uitgebouwd. Uiteindelijk werd deze ontmoeting gewonnen met een 45-30.

Vandaag is het cadetten gedeelte van het CJEK afgesloten. Vanaf morgen is het de beurt aan de junioren schermers. Namens Nederland komen Zoa de Wijn (maandag) en Carmel Tulen (dinsdag) in actie op het wapen degen.