In Budapest vindt het Europees Kampioenschap voor Cadetten en Junioren plaats. In de tweede week schermen de Junioren; Zoa de Wijn en Carmel Tulen nemen beiden deel op degen. Bondschoach Roel Verwijlen doet verslag. Op Facebook staan meer verslagen en foto's.

 

Dag 7;

Aan de start was Zoa de Wijn van SC DenBosch bij junioren degen.
In de eerste ronde won Zoa slechts twee partijen (Koningsweizer Ost 5-1 en Hait Israël 5-2). De verliespartijen waren zeer close, Mandla Est 4-5, Karandeniz Tur 4-5, Lampetrz Bel 3-5, alleen de Duitser Bodocki was duidelijk sterker met 1-5.

Met een index van -1 was Zoa als 70e geplaatst op het tableau van 128 en kwam tegen de sterke Rus Naumov. Na een snelle 4-0 voorsprong wist Zoa steeds voor te blijven tot de Rus terug kwam en met 13-12 de leiding nam. Na een tactische aanpassing wist Zoa de partij toch binnen te halen met 15-13.
Daarna stond de sterke Fransman Elkord Zoa in de weg om naar de laatste 32 te gaan  met een duidelijke verlies partij moest Zoa zijn meerdere erkennen in de snelle Fransman.

Als eerste jaars junior staat Zoa nog aan het begin van zijn schermloopbaan maar als hij zich zo blijft ontwikkelen dan kunnen we nog veel mooie prestaties van hem verwachten. 


Morgen dames degen met Carmel Tulen.

Roel Verwijlen
Bondscoach degen KNAS