Besproken aandachtspunten op de scheidsrechtersbriefing van de Grand Prix Floret in Seoul:

* over t20 groep 2 gele kaart voor " corps a corps pour eviter 1 touche": Deze corps á corps hoeft niet te gaan om een letterlijke aanraking, maar om de intentie de treffer te vermijden door tegen de tegenstander op te kruipen.

* t 22 substitutie door ongewapende armis anders te behandelen dan door masker in de zin dat er bij een geziene treffer op de arm een geldige treffer kan worden gegeven. Bij substitutie door bijv het masker, kan nooit zeker worden vastgesteld dat een stek op het masker anders geldig was geweest dus wordt deze nooit toegekend.

*extra aandacht voor de maat van het electrische vest. Zowel onder de mouwsgaten als bij de heupen en ook de lengte van het vest. Let op: het vest dient zowel in rechtopstaande positie als in de stelling als in uitval op de heup te vallen.

*Geval van video-aanvraag van beide schermers besproken: De scheids gaf simultané, de schermers reclameerden beide. Na videoconsult bleef de beslissing op simultané. Beide schermers verloren een videoaanvraag