Dag twee in Torún,

6 juni 2013, van onze verslaggever ter plaatse; Robbert Goossens.

 

Om negen uur vanochtend begonnen Tristan Tulen, Björn Blaas, Christiaan Jelders en Levy van Winden aan hun EK U23. Björn Blaas had het geluk niet aan zijn zijde, hij verloor al zijn partijen nipt. Drie maal lukte het niet om bij een stand van 4-4 de winst naar zich toe te trekken. Levy van Winden won eveneens geen partijen. Christiaan Jelders wist eenmaal winst te boeken, dit bleek echter niet genoeg voor een plaats op het tableau.

 

Tristan Tulen verloor slechts één partij in de poule en plaatste zich als elfde op het tableau. Bij de 64 was hij vrijgesteld om zich vervolgens op te maken voor de partij tegen de Zwitser Borsky. Tristan, die offensief begon, liep al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Het lukte Tristan niet meer om deze achterstand om te buigen en hij verloor uiteindelijk met 15-6 van de defensief schermende Zwitser .

 

Ook bij dames floret stond 'Fortuna' niet aan Nederlandse zijde. Lola Tulen wist één partij te winnen en verloor een belangrijke wedstrijd met 5-4, hierdoor kwam zij 1 winstpartij te kort voor een felbegeerde plek op het tableau. Zowel Else Noë en Milja Mondt wisten geen partijen te winnen. De dames maken zich de komende dagen op voor een revanche tijdens het teamevent, aanstaande zondag.

 

 

Eind Uitslag:

Heren Degen; Tristan Tulen: 20e plaats 

Dames Floret; Lola Tulen: 26e plaats, Else Noë: 29e plaats, Milja Mondt: 31e plaats

 

(meer foto's volgen)