Op zaterdag 8 en zondag 9 juni j.l. vonden in Berlijn de Duitse Nationale Kampioenschappen rolstoelschermen plaats.

Bijzonder was dat dit jaar ook buitenlandse deelneming mogelijk was en Nederlandse rolstoelschermers voor dit toernooi in december 2012 daarvoor werden uitgenodigd. Waar de Duitse organisatie echter niet mee had gerekend was dat de Nederlandse schermers ook podiumplaatsen zouden gaan bezetten en de verrassing was dan ook groot toen bij de jeugd op het wapen floret Elke van Achterberg van Pallas Breda de bronzen medaille won en Birhan Ugur, eveneens van Pallas Breda de tweede plek wist te veroveren in een zeer spannende finale.  De Bredase Jaap ten Cate wist met sabel helaas geen medaille te veroveren en eindigde op de 6e plaats maar was wel een boeiende ervaring rijker.

Op zondag schermden de dames en heren floret en wist Mieke van Chastelet van Scaramouche een eervolle tweede plek te bereiken bij de dames en zelfs nog een hele mooie 4e plaats in het gemengde klassement dames en heren.
Een geweldige prestatie van de Nederlandse rolstoelschermers die daarmee laten zien dat ze, hoewel het rolstoelschermen in Nederland nog maar sinds kort wordt beoefend, ook internationaal een slag te kunnen slaan.