Duiven, 23 juni 2013
Door Ursela van den Anker

 

Afgelopen weekend heeft in de moderne Triominos hal in Duiven het NJK plaatsgevonden. Schermvereninging Scaramouche, die net een dependance in Duiven heeft geopend, heeft deze twee dagen perfect georganiseerd, waarvoor onze dank. De wethouder, de heer Van Groningen, opende beide dagen met de woorden dat hij blij was dat dit evenement voor de jeugd de IJssel was overgestoken naar zijn sportlievende stad waar maar liefst 80% van de jeugd aan sport doet.

 

Het was een vol programma want er deden dit jaar maar liefst 331 deelnemers mee verdeeld over 30 categorieën. Onder de bezielende leiding van het wedstrijdbureau verliep alles heel voorspoedig. De KNAS wil dan ook de wedstrijdleiding bestaande uit Oscar Kardolus, Anton Oskamp en Liesbeth Oskamp hartelijk danken evenals de vele scheidsrechters en vrijwilligers die dit NJK hebben helpen slagen.

 

Voor het eerst dit jaar kon de schermzaal alleen betreden worden door de schermers, hun coaches en officials op vertoon van een pasje, wat voor rust en ruimte in de zaal zorgde. Voor ouders en andere belangstellenden was er een prima zicht op de twaalf lopers vanaf de tribune. Er werden vele mooie en spannende partijen geschermd op degen, floret en sabel met soms verrassende winnaars en altijd waren daar de emoties bij de jongens en meisjes: veel blijdschap en vreugde maar ook af en toe een traan. Bovenal was het een heel sportief weekend!

 

De uitslagen van het NJK 2012-2013 zijn binnenkort te vinden op de NJK site en op de websites van de KNAS, Scaramouche en de Nahouw. Foto’s van dit mooie NJK volgen snel.

Op Facebook is al een eerste album geplaatst met foto's van Bjorn Blaas.

 

foto's : Bjorn Blaas

NJK 2012-2013.

 

Plus punt!

Zeer goed dat alleen de coaches in de zaal mochten. was lekker rustig voor de kids, en een stuk minder stress bij ze ook!

 

Min punt!

De wedhouder die een praatje moet maken terwijl meerdere eliminaties aan de gang zijn.

Bij een stand van 13-12 wil je schermen, en niet een onderbreking hebben van je party

Kan volgende keer beter op een moment dat er niet geschermd wordt.

 

Verder was de organisatie van de club scaramouche erg goed! en het wedstrijd bureau van de KNAS ging ook erg lekker Top dus!

 

Groeten

Daniel

 

 

Daniel Nivard