Het Koning Willem II schermtoernooi wordt dit jaar op zondag 15 september 2013 gehouden. Het is alweer de 26e editie van het toernooi. Naast de Nederlandse schermtop komen schermers van verenigingen uit België en Duitsland. Vorig jaar hadden we een uitgebreid deelnemersveld van 88 schermers. Siebren Tichelaar won bij de heren en Kelly Boone bij de dames.

 Willem II

Het toernooi is niet alleen voor de ervaren schermers interessant. Ook beginnende wedstrijdschermers en junioren kunnen veel partijen schermen. Zo wordt na de eerste pouleronde en daaropvolgende schifting ook een B-poule met aansluitend eliminatiewedstrijden geschermd met mooie prijzen. Het toernooi biedt hiermee voor juniorenschermers een mooie kans om de degens te kruisen met ervaren schermers uit binnen- en buitenland.

 

Het toernooi wordt wederom gehouden in de sporthal op het sportcentrum van de Tilburg University. Toeschouwers kunnen vanaf de tribune de wedstrijd volgen. Op het toernooi is wederom een schermwinkel van de firma Lieffertz (www.lieffertz.com) aanwezig waar alle aankopen voor het nieuwe seizoen kunnen worden gedaan. Wij hopen u op 15 september 2013 in de sporthal van de Tilburg University aan de Academielaan te mogen begroeten.

 

Tilburgse Schermvereniging Rapier

Maarten Verhoeven, voorzitter