Tijdens het nationale trainingsweekend op 13, 14 en 15 september heeft het floretbegeleidingsteam onder leiding van bondscoach Andrea Borella een aanpassing in de kwalificatiemethode voor het EK en WK cadetten en junioren floret gepresenteerd. Deze moet het mogelijk maken om jeugdschermers in de ontwikkelingsfase van hun carrière als topschermer te ondersteunen en te motiveren. De presentatie is te bekijken in de bijlage.

In het nieuwe floretprogramma wordt diverse malen per seizoen samen getraind tijdens de nationale trainingsstages. Schermers worden waar mogelijk op trainingen en toernooien gevolgd, beoordeeld en geholpen met het onwikkelen van door het begeleidingsteam geïdentificeerde belangrijke mentale, fysieke en schermtechnische vaardigheden.

In de zomervakantie heeft Wojtek van Barneveld afscheid genomen van het begeleidingsteam vanwege persoonlijke redenen. Wij bedanken hem hartelijk voor alles wat hij de afgelopen jaren voor ons team heeft betekend! Het team is aangevuld met Mats Stijlaart, die als wedstrijdschermer verschillende mooie successen geboekt heeft. Hij zal als verbinding tussen de groep en de staf fungeren en zijn ervaring overbrengen op de jongere generatie in de rol van schermer/coach. Welkom aan boord!

Het begeleidingsteam heeft beperkte tijd en middelen en is op zoek naar vrijwilligers, bijvoorbeeld uit de groep ouders van deelnemende schermers, om ons bij te staan. Het soort hulp kan door de vrijwilligers zelf ingevuld worden. Een voorbeeld is het op je nemen van coördinatieve en organiserende taken rondom de trainingsstages en wedstrijdbezoek. Op dit moment is het meesturen van coaches en organiseren van reizen naar toernooien vanuit het begeleidingsteam en de KNAS namelijk nog niet mogelijk. Het zou mooi zijn als we dit desalniettemin zo centraal en simpel mogelijk zouden kunnen regelen.

Belangrijke informatie floretprogramma 2013-2014

De aankomende trainingsstages staan in de presentatie vermeld. De uitnodiging voor de stage in oktober wordt deze week verstuurd.

Definitief:
18/19/20 oktober 2013, benjamins/pupillen en cadetten/junioren/senioren
20/21/22/23 december 2013, benjamins/pupillen en cadetten/junioren/senioren

Gepland:
7/8/9 maart 2014, JWK voorbereiding voor cadetten/junioren/senioren
16/17/18 mei 2014, benjamins/pupillen samen en cadetten/junioren/senioren

Op korte termijn zullen we starten met het afnemen van intakegesprekken met geïnteresseerde deelnemers aan het programma. Hierover zal op de KNAS site een bericht geplaatst worden.

Wij wensen alle schermers een succesvol seizoen toe!

Andrea Borella en het floretbegeleidingsteam