Jaap Ten Cate en Elke van Achterberg van schermvereniging SV Pallas vielen afgelopen weekend tijdens de ParaGamesBreda in de prijzen! Jaap werd derde op het wapen sabel senioren en Elke won op de wapens degen jeugd en sabel senioren de tweede en op het wapen floret de derde plaats. Hiermee viel zij als enige schermer op alle drie de wapens in de prijzen. Clubgenoot Birhan Ugur miste nipt een podiumplek en werd vierde bij de jeugd floret.

Afgelopen weekend vond de 5e editie van ParaGamesBreda plaats.
Een internationaal evenement voor sporters met een lichamelijke beperking. ParaGamesBreda! is met 2300 deelnemers en ruim 20 sporten, een van de grootste evenementen voor gehandicapte sporters ter wereld. Voor het eerst sinds ruim 20 jaar werd er onder de paraplu van de ParaGamesBreda in Nederland een internationaal rolstoelschermtoernooi door de samenwerkende schermverenigingen Pallas Breda en De Vrijbuiters Gouda georganiseerd. Buiten Nederland waren Turkije en Duitsland vertegenwoordigd.

Naast het succes van de schermers van SV Pallas vielen ook andere Nederlanders in de prijzen. De senioren schermster Mieke van Chastelet van schermvereniging Scaramouche werd knap tweede op floret gemengd en was daarmee de beste vrouw. Bij hun wedstrijddebuut werden Dorothy Geurts en Roberta Hofman van Scaramouche en Rick Hoogenboezem van De Vrijbuiters respectievelijk vijfde, zesde en negende op het wapen floret senioren.

Kortom: de Nederlandse schermers hebben na hun successen op de Open Duitse Kampioenschappen in juni 2013 (twee maal zilver en een keer brons) wederom laten zien dat zij op internationaal niveau meedingen om de prijzen! Voor de organisatie van SV Pallas en De Vrijbuiters was het een zeer geslaagd toernooi. Hiermee is er en mooie basis gelegd voor het groter maken van deze attractieve sport in Nederland.

De organisatoren van De Vrijbuiters Gouda en Pallas Breda willen hierbij nogmaals alle vrijwilligers die dit toernooi tot een groot succes hebben gemaakt bedanken voor hun inzet.

In het bijzonder bedanken wij Oscar voor de perfecte wedstrijdleiding en Arvid voor het beschikbaar stellen van enkele rolstoelframes zodat het mogelijk was op 5 professionele lopers te schermen.

Ook Indra willen wij hier noemen want zij maakte het mogelijk om in de korte tijd die haar werd gegeven samen met Oostenrijkse internationaal scheidsrechter (rolstoel)schermen Peter Brigola een rolstoelscheidsrechterclinic op poten te zetten en daarmee ook de scheidsrechters te leveren voor dit prachtige evenement.

Graag tot op het volgende toernooi!
Jelle Klein
Gaby van Achterberg
Thijs Nix