KNAS Scheidsrechterscommissie is blij voor de tweede keer in korte tijd een workshop "Jureren bij Rolstoelschermen" te kunnen aanbieden. Deze vindt plaats op 16 en 17 november bij de VET Cup in Arnhem. (info op : http://www.nahouw.net/tournament/5294/VetCup_2013.html)

Wie geeft de workshop?
De workshop wordt gegeven door de Internationaal hoog aangeschreven scheidsrechter Daniel Pietscher uit Duitsland. Daniel heeft een FIE B licentie op degen en heeft specifieke kwaliteiten als scheidsrechter bij rolstoelschermen. Hij was o.a. ook actief tijdens de Paralympische Spelen in Londen 2012! Wij zijn heel blij dat we een scheidsrechter van dit kaliber bereid hebben gevonden om onze scheidsrechters te briefen. Meer informatie over Daniel op (o.a.) http://biographie.fechten.org/fechter/daniel.pietscher

Inhoud en voorbereiding workshop:
Daniel zal vanuit zijn ervaring als Internationaal (rolstoel)scheidsrechter inzoomen op de specificaties van het rolstoelschermen.

Daarnaast zal hij ook universele tips & tricks met ons delen. Kortom een ervaring die beslist de moeite waard zal zijn.Als voorbereiding op de workshop raden wij aan de onderstaande websites te bekijken:

Internationale Rolstoelschermbond:
http://www.iwasf.com/iwasf/index.cfm/sports/iwas-wheelchair-fencing/

Specifieke regels:
http://www.iwasf.com/iwasf/index.cfm/sports/iwas-wheelchair-fencing/rules/

Overig tav jureren:
http://www.iwasf.com/iwasf/index.cfm/sports/iwas-wheelchair-fencing/referring/

De workshop duurt een uur en start zaterdag 16 november om 11.00 uur. Zondag 17 november start de workshop om 9.00 uur. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname. Aansluitend begint het toernooi en wordt u in de gelegenheid gesteld het geleerde in praktijk te brengen.

Aanmelden
Scheidsrechters vanaf nivo 2 kunnen aan deze workshop deelnemen. Graag ontvangen wij uiterlijk woensdag 6 november een bevestiging van deelname aan een van de workshops via een reactie  een mail aan knas.scheidsrechters@hotmail.com. Vermeld daar bij of je in de gelegenheid bent te blijven jureren. Op zaterdag wordt degen geschermd  en op zondag sabel en floret. U kunt zich voor de workshop aanmelden op de dag dat dit u het beste uitkomt, maar natuurlijk bij voorkeur op de dag van het wapen dat u ook beheerst als scheidsrechter.