Vacature bestuurslid breedtesport
Op de komende ALV is de vacature voor bestuurslid Breedtesport vacant en verkiesbaar. Deze functie is uitermate belangrijk omdat het gaat om het verder versterken van de basis van de schermsport. Daarom hoop ik van harte dat er bij de schermsport betrokken leden zijn, die zich aanmelden voor deze vacature.

Het is een hele leuke portefeuille waar je met alle facetten van de schermsport te maken krijgt. Afgelopen jaren hebben we met het Witte Vlekken plan op een slimme manier het aantal leden en aantal locaties waar geschermd kan worden met succes vergroot en op deze manier onze ledenaantallen uitgebreid. Ook de opleiding tot schermleraar zorgt regelmatig weer voor een groot aantal nieuwe leraren. Het rolstoelschermen heeft een gezicht gekregen en het veteranenschermen heeft een goede stap voorwaarts gemaakt. Veel werk moet nog verricht worden voor de ontwikkeling van het wedstrijdschermen voor de jeugd en speciale aandachtsgebieden zijn verenigingsontwikkeling, sport- en productontwikkeling en sportparticipatie.
 
Wie zoeken we?
Allereerst ben je een enthousiast maar nuchter persoon. Je bent communicatief wendbaar en je kunt goed luisteren en inbreng van anderen op waarde schatten. Je hebt bestuurservaring en weet je mannetje te staan tijdens vergaderingen. Je hebt kennis van en visie op breedtesport en bent in staat om je ideeën op dit vlak te verwezenlijken. Je beschikt over frisse ideeën en bent niet iemand die alles al een keer heeft gezien. Het uitbouwen van breedtesport binnen de KNAS is je belangrijkste drijfveer om te willen besturen.

In praktisch opzicht beschik je over tijd, gemiddeld zo'n vier tot acht uur per week. Je vindt het leuk om regelmatig je gezicht te laten zien op recreatieve wedstrijden. Je bekleedt geen andere functies binnen de Nederlandse schermwereld en treedt ook niet alleen op namens een bepaald initiatief of namens een bepaalde regio. Wel ben je je goed bewust van de doelgroepen en onderwerpen waar de portefeuille breedtesport zich voornamelijk op richt (zoals hierboven al even genoemd).

Mocht je interesse hebben of iemand weten die interesse heeft in de functie, neem dan contact op met één van de bestuursleden die je kan bijpraten.

Etienne Van Cann