De pas dertienjarige Elke van Achterberg uit IJsselstein is op 15 maart j.l. op het jeugdtoernooi van Tournoi de Villemomble in Parijs 1ste geworden.

De schermster die bij het Pallas Wheelchair Fencing Team Breda en De Vrijbuiters in Gouda traint, won alle zeven partijen en kreeg tijdens het hele degentoernooi maar vijf punten tegen. Met deze prestatie stak Elke met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit. Zij bleef met haar schermkunsten niet onopgemerkt bij de coach van het nationale Franse team en werd uitgenodigd voor een trainingsstage in Zuid-Frankrijk in april. 

Rolstoelschermster Mieke van Chastelet (A-schermster) van Scaramouche nam deel aan het florettoernooi bij de senioren en begon sterk in de poule. Zo wist ze te winnen van de zilveren medaille winnares degen van de Paralympische Spelen (B-categorie) in Londen, Simone Beatke-Briese. Mieke wist de winst helaas niet vast te houden in de eliminaties en werd uiteindelijk 21ste in het overall klassement en 11de in haar eigen categorie. 

De Commissie Rolstoelschermen