Vorige week vond het Muggenequipe Toernooi in Haarlem plaats. Dit keer werden ook de rolstoelschermers uitgedaagd om deel te nemen, wat een groot succes werd. In totaal schermden vijf rolstoelschermers mee tijdens het toernooi. De valide schermers die binnen het vakjargon van de rolstoelschermers "voetgangers" worden genoemd, hadden erg veel plezier en kwamen tot de conclusie dat het rolstoelschermen een dynamische en attractieve sport is.

Voor de wedstrijdorganisatie was het even spannend of het ideaalbeeld van een geïntegreerd toernooi geen praktische problemen zou opleveren. Hoewel een extra schermframe achteraf wenselijk was geweest, kon aan het einde van de dag de conclusie worden getrokken dat dit zowel voor de "voetgangers" als rolstoelschermers naar meer smaakte.

Via deze weg dan ook een oproep aan alle verenigingen en wedstrijdorganisaties om te overwegen het komende seizoen je toernooi open te stellen voor rolstoelschermers. De commissie rolstoelschermen kan de verenigingen bij de organisatie ervan ondersteunen. De commissie is te benaderen via rolstoelschermen@knas.nl

Gaby van Achterberg
Commissielid Rolstoelschermen


Muggentoernooi 2014