Bas Verwijlen is dit schermseizoen goed begonnen. Op zaterdag 4 oktober begon Bas goed in Hongarije door direct zijn 6 poulewedstrijden te winnen, met slechts 8 tegentreffers. Hiermee plaatste Bas zich als eerste, van de 88, op het tableau. Met een vrijstelling bij de laatste 128 moest hij zich vervolgens bij de laatste 64 voorbereiden op de Hongaar Tamas Szabo. Szabo werd met een ruime overwinning van 15-8 verslagen. Bij de laatste 32 veegde Bas de Hongaar Daniel Veress van de loper met een score van 15-6.

Isvan Deak was vervolgens de tegenstander bij de laatste 16, ook hier moest een Hongaar het onderspit delven; Bas won met 15-11. Bij de laatste acht wist Bas 15-10 te winnen van de Hongaar Zsombor Banyai. Bas behoorde zodoende bij de selecte groep van vier ongeslagen schermers, hier kwamen vervolgens vier schermers bij die zich via het herkansingssysteem terug in de wedstrijd hadden geschermd. Bij de ‘echte’ laatste 8, stormde Bas door naar het podium door met 15-9 te winnen van van de Hongaar Mark Hanczvikkel.

Helaas werd Bas verslagen in de halve finale door de ijzersterke Hongaar Matyas File, met een eindscore van 15-7 in het voordeel van de Hongaar. File zou uiteindelijk ook de finale overtuigend winnen met 15-5 van de Hongaar Zsombor Banyai. Met het eerste eremetaal binnen kon Bas zich voorbereiden op een nieuwe wedstrijddag op zondag. De andere Nederlandse deelnemer, Collin Oosthof, werd 75ste.

Op zondag 5 oktober werd de tweede wedstrijd van het weekend gespeeld, met in totaal 84 schermers. Bas draaide wederom een sterke poule en won vijf van de zes partijen en verloor slechts één partij nipt met 5-4. De uitslagen uit de poules, leverden Bas een zevende plek op het tableau. Bij de laatste 64 begon Bas wederom met een ‘easy victory’. Tegen de Hongaar Gergo Hidvegi werd het 15-7.Vervolgens won Bas bij de laatste 32 met 15-10 van de Hongaar Balint Bakos. Voor een plek bij de laatste 8, stond Bas tegenover de Hongaar Tamas Padar. Bas walsde over de Hongaar heen en versloeg Padar met 15-4.

Bij de laatste 8 zou het geen gemakkelijke overwinning worden. Bas trok echter aan het langste eind en won met 6-5 van de nummer 6 van de wereld: Andras Redli. Zonder herkansing ditmaal was toen al duidelijk dat Bas een medaille te pakken had. De kleur was echter nog onbekend. In de halve finale bleek de Hongaar Patrik Esztergalyos geen partij voor Bas, eindscore was 15-6, voordeel Nederland. In de finale werd het nog bonter, Bas won knap het goud door de Hongaar Gergely Siklosi met 15-4 van de loper te schermen. Collin Oosthof deed ook mee zondag en werd 32ste.

Eindstand na een weekend schermen: eenmaal goud en eenmaal brons. Een uitstekende start voor het nieuwe schermseizoen, met als bekroning een dubbele overwinning op de nummer 6 van de wereld ranking Andras Redlli!