Afgelopen vrijdag vond de eerste kick off van het seizoen-bijeenkomst voor scheidsrechters plaats. De schermzaal van Holland Schermen in Alkmaar was hiertoe omgetoverd tot een sfeervolle ambiance waarbinnen de Nederlandse scheidsrechters samen terugblikten op het afgelopen seizoen en vooruitblikten naar het komende seizoen.

De hoogtepunten van het afgelopen jaar werden gedeeld. Zo haalden we zowel papiertjes bij de FIE als bij de IWAS binnen, werd de nieuwe scheidsrechtersopleiding voltooid, introduceerden we onze nieuwe nationale scheidsrechterspakken, vonden er studiereizen plaats en nog veel meer.

Op het programma stond ook een "petje op- petje af"-spelregelquiz verzorgd door Internationaal scheidsrechter (FIE B op alle wapens) Peter Brigola. Er kwamen goede discussies los en werden een aantal afspraken gemaakt over de beoordelingen van bepaalde situaties in lijn met de Internationale perceptie. Een leerzaam en onderhoudend programmaonderdeel dus.

En last but not least werd de eerste scheidsrechters van het jaar benoemd. Gekozen door leden van de KNAS ontving Erik Bel deze onderscheiding. Vanwege zijn nimmer aflatende inzet, grote spelregelkennis, veelvuldige aanwezigheid en omdat hij iedereen gelijk behandelt en beoordeelt. Gefeliciteerd Erik!

Ik wens alle schermers én scheidsrechters een mooi seizoen 2014-2015 toe!