De KNAS is verheugd te kunnen melden dat bondssecretaris en erelid Bert van de Flier is toegetreden tot de Hall of Fame van de Fédération Internationale d'Escrime (FIE).

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de FIE werd vorig jaar de Hall of Fame opgericht met als doel: stilstaan bij buitengewone prestaties, betrokkenheid en inzet voor de schermsport wereldwijd. Vorig jaar werden al honderd schermers toegelaten. Dit jaar werden alle FIE-ereleden tot de Hall of Fame toegelaten.  Vanwege zijn grote verdienste voor de Internationale schermsport treedt Bert van de Flier nu toe tot deze bijzondere groep. Hij is mede-oprichter van de Europese Schermbond en is al jarenlang bestuurlijk actief binnen de FIE en de KNAS. 

Iedere nationale schermbond krijgt tevens de mogelijkheid om jaarlijks maximaal 6 kandidaten te nomineren. Vijf op basis van hun sportieve prestaties, één vanwege de prestaties voor de 'famille d'escrime'. De FIE selecteert uit deze mondiale kandidaten vervolgens de nieuwe leden. Dit jaar had de KNAS A.E.W. de Jong en Jetze Doorman, maar die hebben het dit keer (nog) niet gehaald. 
De Nederlandse leden van de Hall of Fame zijn nu: 

Bert van de Flier,
oud-voorzitter KNAS 1984-1995
mede-oprichter Europese Schermbond  (EFC)
bondssecretaris en zowel FIE, EFC als KNAS-erelid
Georges van Rossem
oud-voorzitter FIE 1925-1928
oud-voorzitter van de KNAS 
George Ruijsch van Dugteren,
lid van de medische commissie van de FIE.