Voor het eerst heeft dit weekend een cadetten degen damesteam meegedaan aan een EEC wedstrijd in Kopenhagen. Onder leiding van Roel Verwijlen kwamen voor Nederland in actie: Valentina Bos (17de in de individuele wedstrijd), Anne Claire Kooiman (43ste in de individuele wedstrijd), Day de Wijn (46ste in de individuele wedstrijd) en Sofie Honing (111de in de individuele wedstrijd).

Team Nederland was als 14 van de 22 teams geplaatste voor het tableau van 32. De eerste partij werd van Groot-Brittannië met 45/42 gewonnen; daarmee belandde de dames bij de laatste 16 teams. Vervolgens was het als derde geplaatste Polen nog een maatje te groot, maar zeker niet kansloos verloren de dames met 30/45. Vervolgens moesten de plaatsen 9/16 nog uitgeschermd worden. Daarbij lieten de dames zich van hun sterkste kant zien en wonnen achtereenvolgens van Groot-Brittannië 2 (32/30), Kroatië (45/30), Italië 2 (45/34). Dit leverde team Nederland een uiteindelijke negende plaats op van de 22 teams.

 

Coach Roel Verwijlen was erg tevreden en stelde: 'dit smaakt zeker naar meer!' Hopelijk zien we nog veel in de toekomst van deze groep meiden.

Het doet mij enorm plezier om dit soort uitslagen te horen. Mijn felicitaties aan team en coach. Dit is veelbelovend.

Bert van de Flier