Een interview met 'grande dame d'escrime' Ynet van der Veen - via: http://bit.ly/1G3AYHc

"Mijn naam is Ynet van der Veen, 47 jaar ( 'biep' aan de rimpels, is mijn motto), op degen, en heb niet zulke hoge verwachtingen. Vorig jaar (2e plaats) was waarschijnlijk een uitschieter. Ik was super gefocused, beetje geluk met de tegenstanders, en het voelde echt als een thuiswedstrijd.
Het is natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige locatie! Goeie uitstraling, professioneel georganiseerd, super! Wat er ook gebeurt, ik ga in elk geval genieten."

"Ik doe al jaren mee aan allerlei NK's. Studentenkampioenschappen,veteranenkampioenschappen,equipekampioenschappen, gewone NK's. Ik zou niet precies weten de hoeveelste dit is. Maar het is altijd bijzonder, omdat iedereen er is."

"In de voorbereiding doe ik van alles. Ik heb van september tot december gebokst (goed voor het voetenwerk). Ben daarna overgestapt op yoga (word je lenig van, en ontspannen). Loop elke week een rondje hard (voor de algehele fitheid). En heb binnenkort ook een gesprek gepland met een sport-psycholoog. Met Chakib werk ik aan mijn techniek, hij zorgt ervoor dat ik scherp blijf." 

"Mijn man kan er dit jaar opnieuw niet bij zijn. Hij moet op reis voor zijn werk. Ik zal hem af en toe een tussenstandje sturen, dan beleeft hij het toch nog een beetje mee."

"Al met al, heb ik er weer heel veel zin in!"