Goede resultaten voor de heren degen op het EK in Montreux vandaag. Voor Nederland namen Bas Verwijlen, Tristan Tulen en David van Nunen deel in een deelnemersveld van 97 schermers.

Bas en Tristan begonnen sterk in de voorronde en eindigden met resp. vijf en vier winstpartijen op plaats 10 en plaats 28 in het tussenklassement. Hiermee waren beiden vrijgesteld voor het tableau van 128. Voor David van Nunen was de overwinning meermaals dichtbij, maar hij wist dit helaas niet om te zetten in een daadwerkelijke winstpartij. Voor hem eindigt het EK met een 92e plaats in de ranking.

Na de vrijstelling volgde bij T64 voor Bas een partij tegen Makarovas (LTU) die met 15-11 in zijn voordeel werd beslist. Tristan moest het opnemen tegen Backer (NOR) en won met 15-10. Spannend werd het bij de laatste 32. Met voor Tristan een partij tegen Priinits (EST) waarbij de score tot aan de tweede periode gelijk opging. Daarna wist Priinits echter uit te lopen en bouwde de voorsprong gestaag uit tot 15-7. Eindresultaat voor Tristan: een mooie plaats 24. Bas zijn tegenstander (wederom afkomstig uit Litouwen) was Krasikovas. In een partij waarin Bas enige tijd tegen een achterstand aan keek, wist hij bij 4-8 in het voordeel van Krasikovas de stand weer gelijk te trekken en kon de partij vervolgens uitstekend uitschermen: 15-9.

T16: Verwijlen - Heinzer
In de strijd om een plek bij de beste acht moest Bas het opnemen tegen de Zwitster Max Heinzer. Beide heren waren aan elkaar gewaagd: na periode 1 was de tussenstand 2-1 voordeel Verwijlen. In ronde twee wist Heinzer in te lopen en bracht de stand naar 4-6 in zijn voordeel. Halverwege periode 3 was de stand 7-7 gelijk. Voor Bas volgde een mentale tegenvaller na een aantal consequente acties van de Zwitser. In de laatste twee minuten volgden enkele lampjes aan de kant van Heinzer en wist Bas geen treffers meer te maken. Bas eindigt dit EK met een verdienstelijke 11e plaats.

De heren zullen nog in actie komen tijdens het teamevent a.s. woensdag 10 juni. Met de goede resultaten van vandaag belooft het een spannende wedstrijd te worden woensdag. De resultaten zijn live te volgen via: http://bit.ly/1KjaemQ

Foto: Augusto Bizzi - via: http://on.fb.me/1G4KNCC